pondělí 29. června 2015

Výkres sestavy

Dříve než se pustíme do odlišností mezi výkresem jednotlivé součásti a výkresem sestavy , je potřeba popsat, co znamená technický termín „ výkres sestavy “. V úvodu této lekce nejprve shrneme, co bude výkres montážní sestavy obsahovat a jaké informace v něm budou zachyceny. Již v úvodu minulé lekce jsme řekli, . Co znázorňuje výkres sestavení ? Zásady kreslení pro výkres tvaru, sestavy dílců a výztuže.

Výkres sestavení pomocí vhodně volených pohledů, řezů a průřezů graficky . Rozvojové projekty MŠMT ČR - Rozvojové projekty mladých týmů. Technický výkres je výkres používaný převážně ve strojírenství, elektrotechnice a. Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ. Vícelistové výkresy sestav – tvoříme v případě nutnosti pro velmi obsáhlé sestavy , nebo pokud se všechny potřebné pohledy a kusovník nevejdou na zvolenou . Standardní panel nástrojů, nebo na Nový tool_New_Standard. Máte-li založen výkres , umístěte .

Příprava generování výkresu sestavy. Obsahují pouze hlavní rozměry a popis jednotlivých součástí pomocí pozic. Zopakujte si: Do půdorysu výkopů se zakreslí: Obrys dna hlavní figury velmi tlustou . Cvicení: Tvorba výkresu sestavy. Tvorba nového listu výkresu a presun pomocného pohledu na nový list.


Vložení rozloženého pohledu sestavy. Druhou možnost From Animation využijeme v případě, že chceme vytvořit výkres například rozpadu sestavy , který jsme si vytvořili v prostředí . Uživatel SolidWorks zakládá výkresy dle své potřeby a úvahy k jakýmkoliv objektům vytvořeným v SolidWorks. Vytváření výkresu sestavy spojky.


Výkresy nejsou tedy nijak řízeny sestavou a jejími . Pro ukázku byla zvolena jednoduchá sestava spojky. Spojení je zajištěno šroubovým spojem, který byl. Příkaz: Diapom (_Dsettings) Příklad: V AutoCADu budeme kreslit výkres sestavy , u které jsou využity převážně rozměry násobku mm. Ze 3D modelu nebo ze sestavy automaticky vytvoříme potřebné pohledy případně řezy, včetně viditelnosti a ručně je okótujeme, včetně tolerancí a opracování.


Soubory modelu a výkresu jsou propojené – kóty zadané v modelu se přenášejí do výkresu. To znamená, že model dílu nebo sestavy bude obsahovat veškeré.

Pro daný typ sestavy je možné vytvořit pohledy a výkresy sestavy. Tyto výkresy jsou vždy přidruženy ke konkrétní instanci typu a pouze jedna instance určitého . Varianta zakreslení v půdorysu . Málem jsem přetáhl křivku, kterou jsem právě vytahoval na výkresu. Princip tvorby výkresů sestav a podsestav je v podstatě stejný jako u výrobních výkresů dílů.


Ve strojírenství se používá rozdělení výkresů podle daného určení na: Návrhové výkresy. Svoji vizi také ztvárnil v plastelínovém modelu a spolu s Prusovem vypracovali i výkres sestavy takového automobilu. Háček byl v tom, že umělecká rada útvaru . Výkres založíme v SolidWorks na základě otevřené sestavy (AW_01). Pracujeme se šablonou „ Výkres SPŠ“. Typy a úplnost stavebních dokumentů Montážní výkres (obrázky 1 1) je dokument obsahující obrázek produktu a. Použití stylů a pohledových reprezentací pro zvýraznění součástí sestavy na výkresu.


Videotip pro Autodesk Inventor. Výkres skupiny (assembly drawing) – výkres sestavy zobrazující uspořádání a . Ukázka výkresové sestavy Hlavní výkres územního plánu. Související položky: Portál JUAP Zlínského . Hola hou, tak jsem tu zase s otázkou.


Potřebovala bych výkres nějaké sestavy ( např. Ručního svěráku, či stahováku, či kloubového spoje). Czech translation: výkres sestavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky