pátek 7. června 2019

Bezpečné chování na internetu

Pro bezpečí na internetu ti stačí dodržet jen pár důležitých, ale přitom jednoduchých zásad. ZÁSADY BEZPEČNÉHO CHOVÁNÍ NA INTERNETU Spolu s tím, jak fenomén celosvětové sítě proniká do našich životů a online stav je častější . Podívejte se na desatero možných rizik na internetu a jak se jim nejlépe bránit. Bezpečnost na internetu je relativně široký pojem a zároveň důležitý problém jak.


Proto vám přinášíme účinných pravidel chování při surfování na síti, které vás ochrání před internetovou špionáží a zneužití vašich . Víte, jak se máte chovat, abyste byli při surfování po internetu v bezpečí.

Na jednoduchou kontrolu toho, zda je URL bezpečná, můžete využít . Zde najdeš několik užitečných ra jak se na internetu bezpečně pohybovat. Desatero bezpečného chování na internetu. Nezveřejnuj a nedávej nikde a nikomu své osobní údaje. Bezpečné chování na internetu – rady pro rodiče.


Dnešní svět je plný moderních (informačních a komunikačních) technologií. Komunikace se tak stále častěji . Pro Vaše bezpečí stačí dodržet pár důležitých, ale přitom jednoduchých zásad.

Nezapomeň: opatrný internetový surfař je inteligentní surfař! Nedávej nikomu adresu ani telefon. Už od dětství se učíme, že si máme dávat pozor na cizí lidi, že máme nosit peněženku v tajné kapse, že nemáme nikomu prozrazovat své osobní údaje, . Mini příběh Jiřího, který neznal pojem bezpečné chování na internetu.


Do veřejné městské knihovny přichází návštěvník, muž ve středním věku, . KPBI - Kraje pro bezpečný internet. Na internetu nikdy nevíš, kdo je doopravdy „na druhé straně“. Navíc nevhodným chováním může zloděj poškodit tvé dobré jméno u ostatních. Vhodné je mít dostatečně bezpečné heslo, které každý hned neuhodne.


Nedomlouvej si schůzku na internetu, aniž bys o tom řekl někomu jinému. Pamatuj na následující pravidlo a chovej se podle něho: jestliže některá . Společnost ESET proto sestavila desatero bezpečného chování na internetu, při jejichž používání lze toto riziko podstatně snížit. Proto jsme založili projekt Seznam se bezpečně.


Když můžete něco změnit k lepšímu, udělejte to. Pečlivě si pročti naše desatero, a když nebudeš něčemu . Na pomyslném vysvědčení z bezpečného internetu by sice české děti měly. Internet může být „ dobrý sluha, ale zlý pán“.

Průzkum ČSOB ukázal, že Češi sice znají zásady bezpečného chování na internetu, v praxi na ně ale příliš nedbají. Význam internetu a sociálních sítí v životě mladých lidí neustále stoupá. Využívají jej intenzivně a poměrně rychle si osvojují elektronická zařízení a nejnovější . Víc jak se dnes může být vtipní, že vystavené fotky a. Z výsledků testování vyplynulo, že největší obtíže při bezpečném chování na internetu dětem dělají otázky související se sdílením osobních . Vzdělávací pořad o vzdělávání seniorů v internetovém prostředí, který je prezentován formou minisitcomu.


Jak se chovat bezpečně na internetu. Umí se chovat na internetu Vaše děti? Liberecký kraj v předvánočním týdnu ocenil vítěze online kvízů s tematikou internetové bezpečnosti, které byly jednou z částí projektu „Kraje . Každý rok pořádá Policie ČR pro žáky 5. Cílem je upozornit děti na hrozby, se kterými se . SMSkami rozhodně není v pořádku. Ani filmy natočené mobilním telefonem.


A stejně tak číhá nebezpečí na neopatrné uživatele internetu a mobilních. Nejzákladnější pravidla bezpečného chování v kyberprostoru jsou shrnuta v tzv. Mám právo se na internetu cítit bezpečně a být v bezpečí.


Pokud se chceš setkat s někým, koho jsi poznal na internetu, požádej rodiče o svolení a nechoď na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky