pátek 2. října 2015

Strojírenské výkresy

Podle oboru: strojírenství , elektrotechnika, stavebnictví apod. Výkresy mohou být zhotoveny ručně nebo výpočetní technikou - CAD. Schopnost rychle vygenerovat výkresy ale nestačí, pokud není dostatečná podpora standardů používaných pro strojírenské výkresy.


Technická dokumentace (TD) je ve strojírenství základním dorozumívacím prostředkem všech pracovníků, kteří vstupují jak do návrhu . NÁLEŽITOSTI VÝKRESU SESTAVENÍ Výkres sestavení obsahuje: Zobrazení montážní jednotky Odkazy na jednotlivé položky – pozice Údaje o svarech, . Zapisování tolerancí a mezních úchylek na výkrese. Předepisování drsnosti a umísťování značek na výkrese. Pomocí technických výkresů se různé součásti bezprostředně vyrábějí nebo montují do větších celků. ROZDĚLENÍ TECHNICKÝCH VÝKRESŮ VE STROJÍRENSTVÍ.


Norma pro kótování a tolerování rozměrů na výkresech ve strojírenství – technické kreslení. Připravovaly se další části normy ISO 129 . Formát Aje nejmenší formát doporučený pro strojírenské výkresy. Tato příručka je určena všem, kteří ve strojírenství přicházejí do styku s výkresovou dokumentací.


Studijní materiály nejen do strojírenství. Měřítka, jejich velikosti a zapisování, na všech druzích technických výkresů se dle:. Je-li na výkrese použito více měřítek (u tvarových podrobností), do popisového pole se píše hlavní měřítko a . Popisové pole obsahuje: 1) identifikační . Volná pracovní místa MPSV, Pracovní pozice: strojírenské výkresy , nejvyšší mzda. Pro pracovní pozici strojírenské výkresy eviduje úřad práce volných . Na technických výkresech se používají tyto druhy čar:.


Normalizace technické dokumentace. Základy technického zobrazování. Zdroj obrázku vlevo a textu nahoře: SPŠ strojnická Vsetín, Ing. Romana Rodková : Výkresy ve strojírenství. Jsou kreslené ve vhodně zvoleném měřítku a musí obsahovat . Technické výkresy jsou používané převážně ve strojírenství , elektrotechnice a stavebnictví.


Vytváříme a překreslujeme výkresovou dokumentaci do digitální podoby. Překreslujeme z papírové podoby do digitální: strojírenské výkresy. Zhotovení výrobků dle strojírenského výkresu. BricsCAD umožňuje také třetí způsob - vytvořit strukturu strojírenské sestavy z obsahu existujícího výkresu.


Při návrhu zdola-nahoru uživatel . Kde na výkrese se umísťuje popisové pole? Které druhy výkresů obsahují popisové pole? ST - VÝUKOVÉ MATERIÁLY URČENÉ PRO SKUPINU OBORŮ STROJÍRENSTVÍ.


Soubory modelu a výkresu jsou propojené – kóty zadané v modelu se . Pane zóny pro stalker vítr času ke stažení. Seminář je realizován v rámci projektu „Správná praxe ve strojírenské. Obráběč ve strojírenské výrobě.


Rozdělení technických výkresů ve strojírenství. Zhotovování technické a výkresové dokumentace je problematika . Absolvent pracuje s technickou dokumentací, čte jednoduché výkresy , využívá servisní dokumentaci a orientuje se v technických normách a předpisech. AEC, strojírenské výkresy a GIS.


Strojírenské výkresy na tabuli. Na obaly, materiály k vybavení prodejních míst a propagační .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky